Bra tips och rolig läsning för dig som älskar att vara hemma

17 roliga spartips – Spara pengar och ha kul!

17 roliga sätt att spara pengar

Att spara pengar är kanske inte alltid det roligaste, men ibland måste man helt enkelt vara lite mer ekonomisk. Antingen för att situationen kräver det, eller för att man vill spara sina slantar till något roligare än en trött wrap för 75 kronor på lunchen.

Du har nog hört de klassiska råden förut – laga matlådor, skippa take away-kaffet, sluta med nikotinet och se över dina fasta månadskostnader. Men visst måste det finnas annat man kan göra för att bli lite mer kostnadsmedveten i sin vardag? Här har vi samlat våra bästa sätt att spara pengar men samtidigt ha roligt.

17 roliga spartips

 1. Gör dina egna skönhetsprodukter hemma
  Det finns SÅ många roliga skönhetsprodukter som du faktiskt inte måste köpa. Kanske en återfuktande ansiktsmask med honung, havregryn och olivolja? Eller gör din egen ekologiska ansiktsmask?
 2. Handla second hand
  Att handla second hand är så kul och så billigt! Leta efter böcker (Brukar kosta runt 15 kr), köksredskap, kläder och det du annars skulle ha köpt nytt. Det kanske tar lite tid att hitta rätt, men belöningen är desto större.
 3. Ha Zero Spend-dagar varje vecka
  Försök att ha en, två eller tre dagar i veckan när du inte tar fram plånboken en enda gång. Förbered dig på att parera fällorna du ofta ramlar i. Blir du hungrig runt tre-snåret och köper en yoghurt? Ta med ett mellanmål hemifrån i en egen bägare.
 4. Klipp ditt eget hår
  Hitta en lämplig video på YouTube med någon som har ungefär samma hår och frisyraspirationer som du själv och följ. Det kan gå snett, men hey! Det blir iallafall en bra historia att berätta på jobbet sen.
 5. Återanvänd tandtrådsbyglarna
  Använder du tandtrådsbyglar dagligen? Superbra i så fall! Men visste du att de faktiskt inte är engångsartiklar? I likhet med din tandborste kan du skölja av din bygel och återanvända så länge den känns fräsch.
 6. Rengör din tandborste och förläng livslängden
  På samma tema som ovan – du kan faktiskt förlänga din tandborstes livslängd och samtidigt göra din tandborstning mer hygienisk genom att rengöra din tandborste i kokande vatten. Koka upp vatten och rör runt borsten i vattnet i cirka en minut.
 7. Återanvänd stearin
  Gamla stearinstumpar kan smältas ner för att bli till ett nytt ljus. Köp en fin liten skål på loppis, smält stumparna i ett vattenbad och häll i skålen med en ny veke i.
 8. Återanvänd gamla glasburkar
  Glasburkar från barnmat, saltgurka eller tacosås har vi väl alla slängt bort utan större eftertanke? Diska dem istället och använd för att förvara överbliven sås, ris och annat i. Ekonomiskt, miljövänligt och plastfritt!
 9. Baka ditt egna bröd istället för att köpa
  T.ex. vårt bästa recept på surdegsbröd? Billigt, men framför allt så mycket godare än köpebröd.
 10. Odla egna kryddor hemma
  Basilika, oregano, persilja och mynta är alla perfekta att ha hemma på fönsterbrädet. Köp antingen en planta från din matbutik eller så frön eller plantor från en växtbutik.
 11. Ha utekvällar hemma
  Visst, det är kul att gå ut! Men ofta är det faktiskt lika kul och framför allt, så mycket mer bekvämt, att ha roliga kvällar med vänner hemma istället. Bjud hem de du gillar mest, köp en bag-in-box och popcorn och ha en kväll med lekar och diskussioner hemma.
 12. Träna på Youtube istället för på gymmet
  Youtube är en guldgruva för den som vill träna gratis. Sök på den träningsform du gillar bäst och kör hårt hemma i vardagsrummet.
 13. Handla billig mat på nätet
  Matsmart säljer mat som annars skulle slängas. Du hittar säkert något nytt som du inte har provat tidigare, sparar pengar och gör miljön en tjänst.
 14. Gör hemmagjorda städprodukter
  Med några enkla, lättillgängliga produkter kan du lätt göra effektiva rengöringsmedel hemma. Du slipper den tråkiga utgiften och kan städa kemikaliefritt.
 15. Laga kläder, väskor och skor när de går sönder istället för att köpa nytt
  Försök laga själv eller lämna in till en skräddare. Mycket billigare än att köpa nytt.
 16. Gå på gratis evenemang och museer i din stad
  Två sidor där du hittar gratis aktiviteter i Stockholm
  Gratis i Stockholm

  Visit Stockholm
 17. Återanvänd kaffesumpen som peeling
  Kaffesump blir en superbra peeling för kroppen. Naturlig, återfuktande och billig!

Det där var våra tips på några roliga sätt att spara pengar! Vi hoppas att du fick inspiration till att leva lite mer sparsamt. Lycka till!Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: