Bra tips och rolig läsning för dig som älskar att vara hemma

Höstmys på balkongen – 8 tips för att skapa en höstmysig balkong

höstmys på balkongen

Hösten närmar sig med stormsteg och snart är det dags att lägga sommarens solbadande bakom oss, vad passar då inte bättre än att skapa lite härligt höstmys på balkongen hemma?  På så sätt förlänger du sommaren och kan njuta av din balkong även vid kallare temperaturer. Här kommer våra 8 bästa tips för att skapa höstmys på din balkong – enkelt, snabbt och billigt!

Så skapar du höstmys på balkongen – Enkelt och billigt

 1. Ljus! Att få in en ljuskälla på balkongen är av största vikt för att skapa en mysig höstbalkong. Häng en ljusslinga längs balkongräcket eller på en krok på väggen. Vår favorit är denna från Granit.
  höstmys på balkongen
  Ljusslinga 10 Lampor Oval Varmvit från Granit.

  Till produkten

 2. Bulla upp med massa kuddar i olika storlekar och färger för direkt maxat mys. Särskilt mysigt om du har en liten soffa på din balkong.
 3. Plantera växter som tål kyla för en grönare balkong. Lökväxter, påskliljor, penséer (länk till penséer som tål kyla) och Förgätmigej är alla exempel på växter som tål minusgrader. Hur mysigt att ha levande växter på balkongen även på hösten och vintern?
 4. Köp en stor härlig filt att sno om dig när temperaturen kryper nedåt. Fin pläd från Klippan som finns att köpa på Åhléns.

  höstmys på balkongen
  Klippan Ullpläd Ralph i färgen linoleum från Åhléns

  Till produkten

 5. Snåla inte på de levande ljusen! Samla ihop alla ljushållare och gamla glasburkar du kan hitta hemma och ställ ut på balkongen. Tänd när du vill mysa på balkongen i höst- och vintermörkret.
 6. Om du gillar att sitta på balkongen året runt, investera i en liten behändig infravärmare som kan värma dig när filten inte längre räcker till.
  terrassvärmare balkong
  Terassvärmare Termo Florens Med Cool Touch från Gardenstore

  Till produkten

 7. Lägg ut trasmattor över det kalla balkonggolvet för att skydda fötterna mot kylan. Gå till närmsta loppis och köp på dig ett par trasmattor! Billigt och mysigt.
 8. Kläder efter väder! Var inte rädd för att klä på dig ordentligt för att kunna njuta av din balkong även på vintern. Dra på dig mössan, vantarna och dunjackan och ta med termosen med kaffe eller varm choklad ut. Frysa kommer du inte göra i första taget och du får ett mysigt extrarum i lägenheten eller villan.

Det där var några snabba tips för att få till ett riktigt mysigt uterum nu när hösten närmar sig. Vi hoppas att du blev inspirerad!Lämna ett svar

%d