Bra tips och rolig läsning för dig som älskar att vara hemma

Attefallshus – Inspiration och inredningstips

Funderar du på att investera i ett litet attefallshus att ha på tomten eller har du redan köpt ett som står färdigt och väntar på att inredas? Här listar vi våra bästa tips och inspiration på snygga attefallshus och smart inredning för den lilla ytan. Se våra favoriter bland attefallshusen på marknaden och få smarta tips som gör att du utnyttjar ytan i ditt hus på bästa sätt!

Inspiration på attefallshus – 4 fina attefallshus att inspireras av

attefallshus inspiration
Attefallshus Edvin 22,89 kvm

Underbart litet hus med mycket ljusinsläpp. Perfekt så här intill vattnet eller på en höjd. Läs mer om attefallshuset Edwin här.
Till huset

attefallshus inspiration
Sorselestugan, 24 kvm

Stiligt attefallshus från Sorselestugan, med två rum och loft. Perfekt i skogsnära lägen med en rustik känsla. Läs mer om attefallshuset från Sorselestugan här.
Till huset

attefallshus inspiration
Attefallshus Montrose 16,4 kvm

Litet attefallshus med mycket ljusinsläpp och stor altan! Plats för allt du behöver med sina två rum. Perfekt som ateljé eller hemmakontor. Läs mer om attefallshuset Montrose här.
Till huset

inspiration attefallshus sandra
Attefallshus Sandra 38,6 kvm

Romantiskt attefallshus i lite större modell med en underbar veranda i amerikansk stil. Läs mer om attefallshuset Sandra här.
Till huset

Det där var våra favoriter just nu när det kommer till attefallshus! Har du redan ett och vill ha inspiration och tips för hur du kan inreda det på bästa sätt? Här kommer våra bästa tips för hur du inreder det lilla attefallshuset!

Inspiration och tips på inredning i attefallshus

Satsa på smart förvaring!

Välj skjutdörrar till garderober och förvaring. Med skjutdörrar sparar du plats vid öppningen och de går oftast att anpassa efter just era behov. Väljer du dessutom skjutdörrar med spegelglas får du dessutom två funktioner i en. Spegel, smart förvaring och dessutom skänker det en känsla av ett rymligare utrymme!

attefalls garderob inspiration
Garderob med skjutdörr från Byggmax.

Utnyttja hemmets alla vrår

Se till att bygga köksskåp upp till taket, bygg in förvaring under trappan om ni kan och köp möbler med inbyggd förvaring, t.ex. ett soffbord av en gammal kista. All yta är viktig när man bor smått!

Välj runda former för att mjuka upp rummet och få plats med fler kring bordet

Välj ett runt matbord till ditt kombinerade kök och vardagsrum, det ger en mjukare känsla till rummet, är lättare att passera och du får plats med många fler vid middagsbjudningen!

runt bord inspiration

Eller bygg en köksö som kan fungera både som matbord och arbetsyta

Oftast är kök och vardagsrum kombinerade i det mindre attefallshuset. Då kan det vara både smart och snyggt att dela av rummet med en köksö eller bar. Ön kan fungera både som ett snyggt matbord och bra yta att baka och laga mat på. Stiligt, eller hur!

köksbar i attefallshus

köksö i attefallshus

Utnyttja loftet för mys och förvaring

Har ditt attefallshus ett loft? Grattis! Då har du en perfekt bas för bra förvaring och ett mysigt extrarum. Bygg in förvaring längs väggarna för grejer du inte använder varje dag. Lägg in en madrass, sätt upp en ljusslinga, bulla upp med kuddar och sätt dit en liten tv. Här kan barnen, du eller gäster mysa framför en film!

mysigt loft attefallshus

Punktbelysning både ute och inne

Att satsa på punktbelysning både ute och inne gör känslan av rummet större. Till skillnad från att endast ha en lampa över soffbordet ger fler ljuskällor illusionen av ett större rum och höjer dessutom mysfaktorn. Välj en lampa som ger mycket ljus utan att ta upp för mycket plats. T.ex. Spotlights i taket som gör att du kan vinkla belysningen dit du behöver den.

Utnyttja väggar och tak

Häng upp det du kan på väggarna! Har du en gitarr som står i en ställning på golvet? Häng upp den på väggen! Häng upp dina blommor i amplar och välj snarare en vägghängd spegel än en som står på golvet.

Snygg ampel perfekt för små utrymmen

Att bygga, flytta in i eller inreda ett attefallshus är verkligen ett äventyr! Vi hoppas att detta inspirationsinlägg och våra tips och kan hjälpa er på vägen mot ert drömhus. Lycka till önskar vi på Hemtipset!

Tips! Läs vårt inlägg om hur du skapar ett minimalistiskt hem här.

OBS: Vissa av länkarna är annonslänkar ♥Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: