Bra tips och rolig läsning för dig som älskar att vara hemma

Spara öppnad champagne och bevara bubblorna – 4 metoder som fungerar

spara öppnad champagne

Blev det bubbel över efter helgens firande? Givetvis vill man spara de där dyrbara dropparna, men hur sparar man egentligen öppnad champagne, prosecco eller cava på bästa sätt? Här har vi samlat fyra smarta knep som får champagnen att behålla sin kolsyra några extra dagar.

Spara öppnad champagne bäst med något av dessa knep

 

Knep 1 – Bevara bubblorna med hjälp av en tesked

Peta ner en tesked i flaskans hals och ställ in i kylen. Teskeden fungerar som en ledare för att leda ner kyld luft i flaskan, som sägs bevara kolsyran i champagnen.

Knep 2 – Håll drycken kyld

Se till att flaskan aldrig står ute så länge att den blir ljummen. Kylan gör att mängden gas som släpps ut från ditt mousserande vin minskar drastiskt. Vid en middag kan ni med fördel använda er av en champagnehink fylld med is för att hålla flaskan iskall.

Knep 3 – Använd en champagneförslutare för att få champagnen att hålla längre

En champagneförslutare är en billig investering för att få en flaska bubbel att hålla längre. De kostar ofta mellan 80-200 kronor och skapar en lufttät förslutning som hindrar att kolsyran försvinner ur flaskan. Återförslut champagnen och ställ direkt in i kylen för att förlänga livslängden på drycken.

Se fler champagneförslutare

Knep 4 – Köp ett mousserande av lite bättre kvalitet

Ett mousserande vin av bättre kvalitet kommer att behålla sina bubblor längre än en flaska av låg kvalitet. Så, vill du ha en flaska bubbel som räcker och håller sig bubbligt och gott hela veckan – köp en lite dyrare flaska. Det kommer att vara värt det.

Det där var våra absolut bästa knep för att få en flaska champagne, cava eller prosecco att hålla lite längre. Hoppas att tipsen fungerade. Lycka till!Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: