Bra tips och rolig läsning för dig som älskar att vara hemma

Roliga saker att lära sig – 15 bra och roliga idéer

Roliga saker att lära sig

Känner du dig uttråkad och hungrig på något nytt att sätta dig in i och lära dig mer om? Vi förstår känslan! För att ge dig lite inspiration har vi här samlat 15 idéer på roliga saker att lära sig. Endast fantasin sätter gränserna! Vi hoppas att du hittar något som kan tända en gnista inom dig.

15 roliga saker att lära sig

 1. Lär dig investera i aktier och fonder. Börja läs bloggar inom ämnet, håll dig uppdaterad kring marknaden, prova att köpa lite aktier eller fonder (OBS! Aldrig för mer än vad du har råd att förlora) och se hur du lär dig mer och mer för varje dag. Avanza är en bra och enkel hemsida att börja köpa och sälja aktier eller fonder på, med mycket informativa artiklar och lättförståeligt gränssnitt. Investera en mindre summa i något du tror på och följ utvecklingen. Vem vet, du kanske är Sveriges nya börshaj?
  Till Avanza
 2. Lär dig baka något svårt. Sätt en surdegsgrund för att kunna baka goda surdegsbröd, lär dig hur man gör äkta franska croissanter eller macarons? Här finns skrytpoäng att plocka!
 3. Lär dig twerka.
 4. Lär dig mer om komposteringsmetoden Bokashi, vilket är en metod för att kompostera matrester med hjälp av särskilda mikroorganismer. Metoden är mer miljövänlig än traditionell kompostering och fermenterar matresterna istället för att göra dem till mull. Detta görs med ett speciellt bokashi-strö som är nödvändigt för att få igång bakterierna som förvandlar maten till jord.
 5. Lär dig läsa snabbt. Får du ibland kämpa dig igenom böcker och texter där varje sida känns som en bok i sig? Det finns tekniker för att lära sig att läsa snabbare. Bra både för dig som pluggar och för dig som samlat på dig ett halvt bibliotek att läsa på semestern!
 6. Lär dig sätta upp en hemsida i WordPress. Köp en domän och börja skapa innehåll inom ett område som du älskar att prata om!
 7. Lär dig tala inför folk. Många tycker att det känns obehagligt att tala inför en samling människor. Men det, likt mycket annat, är något du kan öva på för att bli bättre. Det finns böcker i ämnet, t.ex. ”Om att tala inför folk för dig som hatar det” av Marie-Louise Holm som jag tyckte hjälpte mig med min scenskräck.
  Lär dig tala inför folk
  Till boken

 8. Lär dig att koda. Det finns hur mycket material som helst online för dig som vill lära dig att programmera eller koda. T.ex. W3Schools.com som har otroligt mycket högkvalitativt utbildningsmaterial i olika kodspråk för dig som vill lära dig programmera.
 9. Lär dig att knyta en slips. Något som de flesta får användning för förr eller senare!
 10. Lär dig stå på huvudet. En klassiker inom yoga som ska vara bra för bland annat koncentration och minne.
 11. Lär dig photoshop. En superbra färdighet att ha och dessutom kul när du känner att du börjar bli lite varm i kläderna!
 12. Lär dig träna upp ditt minne. Läs “Så får du ett superminne – Minnesteknikerna som alla kan använda av Jonas Von Essen.
  träna upp minnet
  Till boken
 13. Lär dig mer om naturliga rengöringsmedel. ”Naturligt Rent” är en fullspäckad bok med bra recept för dig som vill städa lite mer naturligt.
 14. Lär dig grundläggande teckenspråk. Både nyttigt och kul.
 15. Lär dig hjärt- och lungräddning. Du har säkert gått en kurs för många år sedan, men kunskap är färskvara! Fräscha upp dina hjärt- och lungräddningskunskaper hemma. En viktig kunskap som du kommer vara glad att ha när situationen kräver.

Hittade du något som du blev sugen på att lära dig mer om? Kommentera gärna nedan! Lycka till med dina nya kunskaper önskar vi på Hemtipset.Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: