Bra tips och rolig läsning för dig som älskar att vara hemma

Vad kan man göra när man har tråkigt – 20 bra och roliga tips

saker man kan göra när man har tråkigt

Vi vet, du har det inte jättekul just nu. Mycket av vår tid tillbringas just nu i hemmets trygga vrå, och även om det är trevligt och bekvämt så finns den ändå där, uttråkningen och tristessen. Men misströsta inte, det finns faktiskt roliga saker att göra när man har tråkigt hemma i ditt eget hem. Här har vi samlat en lista på 18 roliga, nödvändiga eller produktiva saker att göra när man känner sig uttråkad hemma.

20 saker att göra när du har tråkigt

 1. Gör ett träningspass på Youtube! Det finns hur mycket gratis träning som helst ute på det världsomspännande intranätet – ta till vara på det. Kanske ett härligt stretchigt yogapass eller ett intensivt 7 minuters pass
 2. Sätt dig in i aktier och fonder. Gör ett konto på Avanza och köp ett gäng aktier i något du tror på. Lärorikt och kanske starten på ditt nya jetset-liv?
  Till Avanza
 3. Ge dina gjutjärnspannor en nystart. Skrubba, olja in och bränn av för en panna som är som ny!
 4. Rensa din garderob och samla ihop kläder som ska skänkas eller säljas. 
  vad kan man göra när man har tråkigt
 5. Optimera din LinkedIn-profil med ny header, beskrivning och senaste arbetsplatser. Lägg till kontakter och börja nätverka!
 6. Slipa dina slöa köksknivar knivar med en knivslip.
 7. Skriv en ”bucket list” för ditt liv eller nästkommande år med allt du vill hinna se och göra.
 8. Gå en promenad med en ny pod i öronen – en klassiker när man är uttråkad som alltid funkar!
 9. Tvätta fönsterna. Ärligt nu, hur länge sen var det egentligen? Efter en fönstertvätt känner man sig allt som en supermänniska – det kan snart vara du!
 10. Lär dig att sticka med boken Stora boken om stickning och börja sticka vantar, halsdukar och tröjor till familj och vänner.
 11. Plantera något ätbart, kanske rädisor eller morötter
 12. Städa din kyl. Förvånansvärt meditativt och härligt när man väl kommer igång!
 13. Ring någon! En kär vän, en gammal vän, en släkting som du misstänker också är uttråkad?
 14. Gå i en “virtuell matbutik”. Istället för att gå till matbutiken, handla din mat online och strosa runt länge bland varorna i alla kategorier. Lägg allt du är sugen på i varukorgen och se alla goda middagar, luncher, mackor och mellanmål framför dig. 

  mat.se logga
  Klicka för att komma till mat.se
 15. Meditera. Antingen på egen hand eller med hjälp av en video eller app. Perfekt för att komma ner i varv och samla tankarna.
 16. Ta en tupplur. Alltid en bra idé.
 17. Prova på att teckna eller måla! Teckna av en blomma med en vanlig blyerts och se var du hamnar. Vad är det värsta som kan hända?
 18. Lär dig något nytt. Är det någonting du gått och funderat länge på att lära dig? Franska, projektledning, programmering? Nu är tiden kommen för att ta tag i det projektet!
 19. Laga något i ditt hem som är trasigt. Har du en knarrande dörr? Smörj den! Har du ett en list som lossnat? Spika fast den idag! Vi mår bättre när vi åstadkommer något bra.
 20. Baka något nytt och spännande! Kanske en krämig plommonkaka med dulce de leche eller en Bränd Cheesecake?

Det där var några tips på vad kan man göra när man har tråkigt! Hoppas att du blev inspirerad och att tristessen snart är ett minne blott. Lycka till!Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: