Bra tips och rolig läsning för dig som älskar att vara hemma

Hemmaspa – Smarta tips för ett mysigt och härligt spa hemma hos dig själv!

tips hemmaspa
10 bra tips för ett mysigt hemmaspa.

Ett hemmaspa är den perfekta aktiviteten för en lugn kväll hemma med vännerna,  när du har huset eller lägenheten för dig själv eller tillsammans med barnen eller din partner. Ett fulländat hemmaspa innehåller några klassiska moment: Tvagning och peeling för att göra sig av med döda hudceller och för att låta huden få en nystart, fotvård för att dina fötter förtjänar kärlek och hudvård för att återfukta och ge din hud det skydd som den behöver.

Här kommer våra 10 bästa tips för ett mysigt hemmaspa

 1. Börja med att städa badrummet. I ett stökigt badrum får ingen ro. Ta därför 10 minuter att röja upp i ditt badrum, ställ in prylar i skåp, torka av ytor och golv, häng upp dina rena handdukar ordentligt på handdukstorken. 10 väl investerade minuter, vi lovar!
 2. Gör i ordning en kanna citronvatten eller hemgjort iste att dricka när du spa-ar hemma. Att återfukta inifrån gör gott både för insidan och utsidan.
 3. Ta ett långt bad eller dusch och skrubba hela kroppen med en hemgjord skrubb på 1 dl kaffesump, 1 matsked socker och 1 matsked kokosolja.

  Tips hemmaspa bodybutter
  Till produkten
 4. Efter duschen kommer du att vara lenare än en persika! Smörj då in hela kroppen i en mysig kroppslotion. Denna från Weleda är vår favorit! Luktar gott, känns fet och återfuktande men går samtidigt lätt in i huden.
 5. Nu är det dags för huden i ansiktet att få lite kärlek. Lägg en sheet mask och känn hur din hud absorberar fukten! Dessa är från Lumene och håller verkligen vad de lovar. Välj den som din hud behöver idag – Känns huden torr och stram passar den återfuktande masken, är den snarare glåmig och matt – välj ”Radiance Boosting” för en ny lyster.
  hemmaspa tips sheet mask
  hemmaspa tips sheet mask

  Till produkterna

 6. När masken verkar – ta tillfället i akt att bara ta det lugnt. Sätt dig på din favoritplats, blunda och försök att bara andas i några minuter. Andningen är så viktig för att vi ska må bra och på hemmaspaet har du ett ypperligt tillfälle att varva ner.
 7. När sheet-masken verkat klart – smörj in ansiktet med ett bra serum och din favoritkräm. Nivån på återfuktning kommer vara maxad!
 8. Till sist – fötterna! Glöm för all del inte bort dem under din spadag. Börja med att klippa tånaglarna och ge sedan dina fötter en välförtjänt massage. Smörj in med en kräm som exfolierar huden, som är tuff mot förhårdnader och reparerar sprucken hud. Vi rekommenderar Renewing Foot Cream från Cerave.
  hemmaspa tips
  Till produkten
 9. Toppa din hemmaspa-stund med det du gillar. Måla naglarna, rengör tänderna grundligt med tandtråd och tandborstning, raka benen eller massera nagelbanden. Whatever floats your boat!
 10. Ta på dig dina skönaste hemmakläder och njut av att känna dig ren, återfuktad och lugn. Lägg dig och läs en bok, scrolla på mobilen eller ta en lugn promenad.

Det där var våra bästa tips för ett lyckat hemmaspa. Vi hoppas att du gillade tipsen – njut nu riktigt ordentligt. Det har du förtjänat!Lämna ett svar

%d